Site na 0 ruo 501 n'arọ! Deadlift abụrụla akara nke ike mmadụ, ọ bụ ihe a na -apụghị izere ezere

 

 N'iburu n'uche ngwa ngwa ọzụzụ ọzụzụ na -egbu egbu, ọ na -esiri m ike inyocha mmalite akụkọ ya. Ederede dị mkpirikpi nke ụfọdụ ndị na -anakọta ihe n'echeghị ka ndị ọzọ na -agbasa dị ka eziokwu, mana n'eziokwu, ezigbo nyocha ederede siri ike ma sie ike. Akụkọ banyere ịnwụ anwụ na ụdị ya dị ogologo. Ụmụ mmadụ nwere ikike ebumpụta ụwa ebuli ihe dị arọ site na ala. Enwere ike ịsị na ebili mmiri nwụrụ anwụ pụtara na mpụta mmadụ.

Na -ekpe ikpe site na ndekọ ndị dị ugbu a, opekata mpe kemgbe narị afọ nke 18, ụdị dị iche iche nke mbilite n'ọnwụ mbụ: ebulila ibu na -agbasa ebe niile na England dị ka usoro ọzụzụ.

 Deadlift

Ka ọ na -erule etiti narị afọ nke 19, akụrụngwa mgbatị ahụ akpọrọ "ịdị elu dị mma" bụbu onye ama ama na United States. A na -akwụ akụrụngwa a ọnụ na dollar US 100 (ihe dị ka dollar US 2500 dị ugbu a), onye nrụpụta na -ekwu na nke a bụ akụrụngwa mgbatị ahụ kachasị ike n'ụwa, ọ bụghị naanị iweghachi ahụike, kamakwa ịkpụzi ahụ ka ọ nwekwuo mma. Enwere ike ịhụ site na foto a na akụrụngwa a yitụrụ ọnwụ ụgbọ ala na asọmpi ụfọdụ siri ike ugbu a. Ọ bụ nkenke na-eme ka a na-anwụ anwụ: ibuli ibu ahụ site n'ịdị elu nwa ehi ruo n'ịdị elu. Ọdịiche dị na ịnwụ anwụ nke anyị na -eme ugbu a bụ na onye na -enye ọzụzụ kwesịrị ijide ibu n'akụkụ abụọ nke ahụ kama ịnọ n'ihu ahụ. Nke a na -eme ka usoro ihe omume ya dị ka ngwakọta nke ịdụ na ịdọpụta, ntakịrị ihe yiri mgbịrịgba mgbịrịgba hexagonal nke taa. Agbanyeghị na o siri ike ịchọpụta etu esi mepụta ngwaọrụ a, akụkọ Jan Todd dere na 1993 gbasara onye ọsụ ụzọ egwuregwu ike America George Barker Windship na -enye anyị ụfọdụ ntụpọ:

 

George Barker Windship (1834-1876), bụ dọkịta America. N'ime ndekọ nke ngalaba ahụike, edere ya na enwere mgbatị ahụ nke ọ wuru n'akụkụ ụlọ ịwa ahụ Windship, ọ ga -agwa ndị ọrịa bịara ịhụ: Ọ bụrụ na ha nwere ike itinyekwu oge na mgbatị ahụ na mbụ, ha anaghị eme. achọrọ m ya ugbu a. Abịa ịhụ dọkịta. Ifufe bụkwa nwoke na -anya isi n'onwe ya. Ọ na -egosipụtakarị ike ya n'ihu ọha, wee kụọ ihe mgbe iron dị ọkụ, na -agwa ndị na -ege ntị na ndị anyaụfụ okwu, na -etinye echiche na ọzụzụ ike nwere ike ịkwalite ahụike. Ifufe na -ekwenye na akwara niile nke ahụ kwesịrị ịhazigharị ma zụlite nke ọma na -enweghị adịghị ike ọ bụla. Ọ masịrị usoro ọzụzụ obere oge dị elu, siri ọnwụ na otu oge ọzụzụ agaghị agafe otu elekere, na ọ ga-ezu ike zuru oke wee gbakee tupu ọzụzụ nke abụọ. O kwenyere na nke a bụ ihe nzuzo ahụike na ogologo ndụ.微信图片_20210724092905

Ifufe ikuku hụrụ otu ngwa mgbatị ahụ dabere na njiri egbu egbu na New York. Ibu kachasị bụ "naanị" 420 pound, nke dị oke nfe na ya. N'oge na -adịghị anya, o chepụtara onwe ya ụdị ngwa mgbatị ahụ. Ọ gara ọkara kee nnukwu ịwụ osisi jupụtara na aja na okwute n'ime ala, wuo ikpo okwu n'elu nnukwu bọket osisi ahụ, wee tinye ụdọ na aka na nnukwu bọket osisi ahụ. A na -ebuli nnukwu gbọmgbọm osisi. Oke kachasị o jiri ngwa a bulie ruru kilogram 2,600 dị ịtụnanya! Nke a bụ data mara mma n'agbanyeghị oge ọ bụla.

N’oge na -adịghị anya, akụkọ banyere Windship na ihe ọhụrụ ọ na -eme gbasara agbasa dị ka ọkụ na -enwu enwu. Nomi malitere ka ome bamboo mgbe mmiri ozuzo gasịrị. Ka ọ na -erule afọ 1860, ụdị ngwa ọ bụla yiri ya rere ure. Ndị dị ọnụ ala, dịka nke onye ọkammụta ahụike America bụ Orson S. Fowler mere, chọrọ naanị ole na ole. Dollar US dị mma, ebe nke dị ọnụ ahịa ruru narị narị dollar. Site n'ikiri mgbasa ozi n'oge a, anyị chọpụtara na ụdị ngwa a lekwasịrị anya n'ezinụlọ ndị America na-abaghị uru. Ọtụtụ ezinụlọ na ọfịs ndị America agbakwunyere akụrụngwa yiri nke ahụ, na enwere ọtụtụ mgbatị ahụ nwere akụrụngwa yiri ya n'okporo ụzọ. A kpọrọ nke a "klọb na -ebuli ihe ike" n'oge ahụ. N'ụzọ dị mwute, omume a adịteghị aka. Na 1876, WIndship nwụrụ mgbe ọ dị afọ 42. Nke a bụ nnukwu nsogbu nye ọzụzụ ike na -arị elu na akụrụngwa na -ebuli ihe ike. Ndị na -akwado ya niile nwụrụ na nwata. Dị ka o kwesịrị ịdị, enwere ihe kpatara na agaghị atụkwasịzi usoro ọzụzụ a obi.

 

Otú ọ dị, ọnọdụ ahụ abụghị nke enweghị nchekwube. Otu ọzụzụ ọzụzụ ike na -apụta na ngwụsị narị afọ nke 19 ejirila ikike ịnwụ anwụ na ụdị dị iche iche ha. Kọntinent nke Europe kwadoro asọmpi na -ebuli ibu dị mma na 1891, ebe a na -eji ụdị ịnwụ anwụ dị iche iche. Enwere ike iwere afọ 1890 dị ka oge mgbasa ozi nke nnukwu ebili mmiri. Dịka ọmụmaatụ, mkpofu 661-paụnd nke edere na 1895 bụ otu n'ime ihe ndekọ mbụ nke nnukwu ebili mmiri. A na -akpọ nnukwu chi nke rụzuru ihe a Julius Cochard. Onye France, onye dị mita ise na sentimita iri n'ogologo ma tụọ ihe dị ka paụnd 200, bụ ezigbo onye mgba nke oge ahụ n'ike na nka.Barbell

Na mgbakwunye na nnukwu chi a, ọtụtụ ndị nkuzi ọzụzụ ike n'oge 1890-1910 nwara ime ihe ga-aga nke ọma na nkwalite mmụọ. N'ime ha, ike Hackenschmidt dị ịtụnanya, ọ nwere ike iji otu aka dọpụta ihe karịrị kilogram 600, onye na -ebuli ibu Canada na -enweghị aha Dandurand na German braery Moerke na -ejikwa nnukwu ibu. Ọ bụ ezie na enwere ọtụtụ ndị ọsụ ụzọ egwuregwu ike dị elu, ọgbọ ndị na-esote yiri ka ha na-eleba anya na nna ukwu ọzọ: Hermann Goener mgbe ọ na-atụle akụkọ ihe mere eme.

 

Hermann Goener pụtara na mbido narị afọ nke 20, mana ọnụ ọgụgụ ya kacha elu bụ na 1920 na 1930, n'oge nke ọ debere usoro ndekọ ụwa maka ọzụzụ ike gụnyere kettlebells na liflifts:

Ø Ọktoba 1920, Leipzig, ejiri aka abụọ gbuo kilogram 360

L Otu onye nwụrụ anwụ nke dị otu aka 330 n'arọ

April N'ọnwa Eprel 1920, napụta 125 n'arọ, dị ọcha na jerk 160 n'arọ

Ø N'Ọgọst 18, 1933, a ga -eji mgbatị mgbatị pụrụ iche (ndị nwoke abụọ toro eto nọ ọdụ na njedebe ọ bụla, ngụkọta nke ndị okenye 4, 376.5 n'arọ)微信图片_20210724092909

Mmezu ndị a adịlarị ịtụnanya, na n'anya m, ihe na-agbadakarị agbachapụ gbasara ya bụ na ọ jiri naanị mkpịsị aka anọ gụchaa kilogram 596 (naanị abụọ n'aka nke ọ bụla). A na -ahụkarị ụdị ike a ọbụlagodi na nrọ. enweghị ike iche! Goener akwalitela mgbasa ozi nke ndị nwụrụ anwụ n'ụwa niile, yabụ ọtụtụ ọgbọ na -esote na -akpọ ya nna nwụrụ anwụ. Ọ bụ ezie na arụmụka a ghe oghe maka ajụjụ, ọ na -enye aka n'ịkwalite ebuli igwe. Mgbe afọ 1930 gasịrị, ịnwụ anwụ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ akụkụ dị mkpa nke ọzụzụ ike. Dịka ọmụmaatụ, John Grimek, kpakpando nke otu ndị na -ebuli ibu dị na New York na 1930, bụ onye na -akwado ebuli igwe. Ọbụnadị ndị na -achọghị ibuli ibu dị arọ, dị ka Steve Reeves, na -eji mgbanyụ ọkụ dị ka ụzọ isi nweta ahụ ike.

 

Ka ọtụtụ ndị mmadụ na -eme ọzụzụ na -egbu egbu, arụmọrụ nwụrụ anwụ na -arị elu. Ọ bụ ezie na ọ ka dị ọtụtụ iri afọ site na ewu ewu na -ebuli ihe ike, ndị mmadụ na -enwewanye ịnụ ọkụ n'obi maka ibuli ihe dị arọ. Dịka ọmụmaatụ, John Terry nwụrụ kilogram 600 na kilogram 132! Ihe dị ka afọ iri ka nke a gasịrị, Bob Peoples nwụrụ kilogram 720 na ịdị arọ 180.微信图片_20210724092916

Deadlift abụrụla ụzọ a na -enyekarị ọzụzụ ike, ndị mmadụ na -echekarị echiche ebe oke nke ịnwụ anwụ dị. Ya mere, asọmpi ngwa agha na-egbu egbu yiri nke agha US-Soviet Cold War malitere: Na 1961, onye Canada na-ebuli ihe ike Ben Coats nwụrụ 750 pound na nke mbụ, na-atụ kilogram 270; na 1969, American Don Cundy nwụrụ kilogram 270. 801 pound. Ndị mmadụ hụrụ olile anya nke ịma aka puku pound; na 1970 na 1980, Vince Anello dechara 800 poundl nke nwụrụ anwụ na -erughị 200 pound. N'oge a, ike ike aghọọla egwuregwu a ma ama, na -adọta ọnụ ọgụgụ buru ibu nke ndị egwuregwu nwoke na nwanyị siri ike. Soro; nwanyị na -eme egwuregwu Jan Todd nwụrụ 400 pound na 1970, na -egosi na ụmụ nwanyị nwekwara ike nweta ihe ịga nke ọma na ọzụzụ ike.weightlifting

Afọ 1970 niile bụ oge ndị na-emekọ ihe ọnụ, ọtụtụ ndị na-egwu obere ihe malitere ibuli ibu. Dịka ọmụmaatụ, na 1974 Mike Cross jiri kilogram 123 bulie kilogram 549, n'otu afọ ahụ, John Kuc ji kilogram 242 sie ike. Weta 849 pound. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ n'otu oge ahụ, ọgwụ steroid malitere ịgbasa nwayọọ nwayọọ. Ụfọdụ ndị mmadụ enwetala nsonaazụ ka mma site na ngọzi ọgwụ, mana ebumnuche 1,000 pound nke ịnwụ anwụ yiri ka ọ dị anya. Na mbido 1980s, ndị mmadụ nwetara squat 1,000, mana arụmọrụ kacha egbu egbu n'otu oge ahụ bụ Dan Wohleber 904 pound na 1982. Ọ nweghị onye nwere ike mebie ndekọ a ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ afọ iri. Ọ bụ rue 1991 ka Ed Coan buliri kilogram 901. Ọ bụ ezie na ọ dị naanị ma ghara imebi ndekọ a, Coan dị naanị kilogram 220, ma e jiri ya tụnyere Wohleber. Ibu ahụ ruru 297 pound. Mana ọnwụ ihe ruru otu puku pound dị anya nke na sayensị amalitela kwubie na ọnwụ mmadụ dị otu puku pound agaghị ekwe mmadụ omume.weightlifting.

Ruo 2007, onye akụkọ mgbe ochie Andy Bolton welie kilogram 1,003. Ka otu narị afọ gachara, ọnwụ mmadụ na-emesịa mebie akara puku pound. Mana nke a abụghị njedebe. Afọ ole na ole ka nke ahụ gasịrị, Andy Bolton mebiri ndekọ nke ya site na iji kilogram 1,008 dị egwu. Ndekọ ụwa ugbu a bụ 501 kg/1103 pound nke "Ime Anwansi" mepụtara. Taa, ọ bụ ezie na anyị enwebeghị ike ịchọpụta onye mepụtara ọnwụ nwụrụ anwụ, ọ dịghịzi mkpa. Ihe dị mkpa bụ na n'ime usoro a na -agwụ ike, ndị mmadụ na -aga n'ihu nyocha ma melite oke ha, ma n'otu oge ahụ na -akpali ọtụtụ mmadụ isonye na egwuregwu.


Oge ezipụ: Jul-24-2021